OSUMNJIČENI ZA UBISTVO DANKE PONOVO PRED TUŽILAŠTVOM! U njegovim izjavama mnogo NEJASNOĆA, poslednjom ŠOKIRAO SVE
Osumnjičeni za ubistvo Danke Ilić, Foto: Nemanja Nikolić

VIŠE JAVNO TUŽILAŠTVO U ZAJEČARU

OSUMNJIČENI ZA UBISTVO DANKE PONOVO PRED TUŽILAŠTVOM! U njegovim izjavama mnogo NEJASNOĆA, poslednjom ŠOKIRAO SVE

Osumnjičeni za Dankino ubistvo sutra će ponovo biti saslušan

Objavljeno:

S.J. (50) iz sela Luka kod Bora, jedan je od dvojice osumnjičenih za ubistvo dvogodišnje Danke Ilić, sutra će se ponovo naći pred Višim javnim tužilaštvom u Zaječaru, nakon što je prethodno saslušan početkom juna kada je preko advokata zatražio da iznese odbranu.

S.J. je, podsetimo, tom prilikom, negirao krivicu, rekavši da devojčicu nikada u životu nije ni video, a prvobitno se nakon hapšenja, branio ćutanjem, kada je iskoristio svoje zakonsko pravo da ne iznosi odbranu.

Osumnjičen za ubistvo male Danke
Osumnjičen za ubistvo male Dankefoto: nemanja Nikolić

S.J. biće ponovo saslušan pred tužilaštvom iz razloga što postoje nejasnoće u njegovim izjavama. On se najpre branio ćutanjem, a onda je rešio da progovori što je pred nadležnima učinio 4.juna. Tada je rekao da je nevin, da devojčicu tog dana nije čak ni video - objasnio je izvor Kurira i dalje naveo da će njemu danas biti postavljana pitanja koja bi trebala da razjasne izjave koje je dao tužilaštvu 4.juna:

- Odbrana je data tek nakon svih saznanja tužilaštva, ali i njegovih saznanja. Da podsetimo, on je, kao i njegov prijatelj prvoosumnjičeni D.D, prisustvovao na svoj zahtev saslušanju svih svedoka, na šta ima zakonsko pravo. Prošao je psihijatrisko veštačenje u Beogradu koje je pokazalo da je bio uračunjiv - kažu za Kurir dobro obavešten izvor.

Inače, glavni tužilac Višeg javnog tužilaštva u Zaječaru, Miodrag Canović, koje vodi istragu o ubistvu u Banjskom polju kod Bora, oglasio se nedavno za Kurir rekavši "da su izjava koju je S.J. ranije dao u policiji i izjava koju je sada dao pred tužilaštvom pred zakonom jednake težine".

- Činjenica je da će Viši sud biti taj koji će izabrati hoće li uzeti izjavu koju je dao u policiji ili onu koju je dao u tužilaštvu, jer ćemo mi obe njegove izjave uz optužnicu dostaviti sudu - rekao nam je Canović.

Međutim, ovim povodom za Kurir je govorio i kriminolog Ratomir Antonović kada je objasnio, prema njegovom mišljenju, zašto je S.J. dva meseca čekao da iznese odbranu.

Ratomir Antonović
Ratomir Antonovićfoto: Printscreen/TVPink

- On je posle dva meseca negirao da je počinio ovo krivično delo, a sve ovo vreme se branio ćutanjem, pretpostavljam da je čekao da vidi kako će istraga napredovati, odnosno da li će se naći neki trag koji će ukazati na to gde se nalazi dete i na koji način je dete izgubilo život, ali kada je video da tih tragova nema, onda je odlučio da iznese ovakvu odbranu, stoga mislim da je ovo čista taktika, tačnije način da se izbegne odgovornost - rekao je Antonović.

Podsećanja radi, za Dankino ubistvo, osumnjičeni je i D.D, (50) iz sela Zlot kod Bora, koji je inače priznao zločin, rekavši da su vozilom JKP "Vodovod" udarili devojčicu, nakon čega je on zadavio golim rukama. Takođe je otkrio da su mu u sakrivanju devojčicinog tela pomogli ota i sada već pokojni brat, koji je, podsetimo, preminuo u Policijskoj upravi Bor..

Bonus video:

01:50

Kuća i put na kojem je nestala Danka Ilić

(Espreso / Kurir / Tatjana Vasiljević / Prenela: J.N.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.